‘Is mijn hond allergisch?’ Zo kom je erachter!

Vraag je jezelf af of jouw hond allergisch is?

Ontdekken of je hond een allergie of intolerantie heeft is best lastig! Onze voedingsdeskundige Charissa weet dit uit eigen ervaring. Al langere tijd is ze voor haar Duitse Herder Cenzo op zoek naar de oorzaak van zijn klachten.
 
Voedselallergie, omgevingsallergie, vlooienallergie, contactallergie… tja, waar heeft jouw hond last van?
 

Je zet een stap in de goede richting door op onderzoek uit te gaan. De volgende 3 tips helpen je bij jouw zoektocht:

TIP 1: Atopie of allergietest
Bij de dierenarts kun je een atopie of allergietest laten doen. Door bloedonderzoek sluit je een hoop allergenen uit en wie weet komt de oorzaak tevoorschijn. Maar het kan ook zijn dat het wasmiddel of voerbak voor klachten zorgt. Kijk daarom ook goed naar je hond waar de meeste klachten worden ervaren. Verzameld dit zich bijvoorbeeld bij de snuit dan zou het wel eens kunnen zijn dat je hond niet tegen de RVS voerbak kan. Het kan vaak zo voor de hand liggend zijn.

TIP 2:  Voedselallergie? Ga aan de slag met een eliminatiedieet!
Het kan zijn dat jouw hond een allergische reactie heeft op bepaalde voedingsstoffen. Een bloedtest bij de dierenarts kan dit uitwijzen of je kunt zelf op onderzoek uit. Het eliminatiedieet is dan een perfecte manier! Richt de voeding van je hond op één enkelvoudige eiwitbron. Bijvoorbeeld zalm (hypoallergeen). Houdt dit voor 6 weken aan en als de klachten van je hond verminderen dan weet je dat deze eiwitbron veilig is. Tribal heeft de perfecte volledige voeding om het eliminatiedieet mee uit te voeren bijvoorbeeld met onze Tribal 80% worst

Let op: ook koekjes, botten en andere snacks mag tijdens het eliminatiedieet niet worden gegeven.

TIP 3:  Bezoek aan de trimsalon
Kijk eens goed naar de vacht van je hond! Jeuk kan veroorzaakt worden door viezigheid in de vacht. Ook al wordt vaak gedacht dat een trimsalon alleen is voor bepaalde rassen en vachtsoorten. Een bezoek brengen aan de trimsalon kan dus al de uitkomst zijn voor jouw hond.

Test Tribal voordelig uit met het Probeerpakket

Door een probeerpakket van Tribal te bestellen, kun je op een voordelige manier kennis maken met het volledige assortiment van Tribal Hondenvoeding. Het pakket bestaat uit een zak Tribal Fresh Pressed (1,5 of 2,5 kg), Tribal 80% worst en Tribal Rewards. Je kiest zelf de favoriete smaken van je hond uit. Alleen de worsten zijn hypoallergeen.

Bereken de juiste hoeveelheid Tribal Fresh Pressed voor jouw hond

Bereken hoeveel Tribal Fresh Pressed jouw hond dagelijks nodig heeft met deze voedingswijzer.

De filosofie van Tribal Hondenvoeding

We creëren duurzame hondenvoeding rijk aan voedingstoffen, verantwoord gemaakt met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Anders dan de meeste traditionele hondenvoedingen die gemaakt zijn op extreem hoge temperaturen waardoor al het goeds van ingrediënten verloren gaat, gebruikt Tribal een andere productiewijze. Hierdoor blijven voedingsstoffen als proteine, vitaminen en mineralen in de voeding behouden. En dat is essentieel! Onze filosofie is om zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen te behouden, zodat jouw hond het beste dieet kan hebben en alle honden een dieet kunnen hebben waar ze recht op hebben.