Kieskeurige eter? Voedingsdeskundige: “Zo komt je hond gezond op gewicht”

Is jouw hond kieskeurig? We kennen het probleem!

Het lastige daarbij is niet alleen het ‘met moeite laten eten’, maar ook het verliezen van gewicht wat een logisch gevolg is. Je bent zeker niet de enige die voor de zoveelste keer op zoek moet naar een nieuw alternatief.

Voedingsdeskundige Charissa helpt je er graag bij. Daarom deelt ze een aantal tips!

Tips om je hond gezond op gewicht te laten komen:

1. Kies altijd voor een goede kwaliteit voeding, waarin genoeg eiwitten, vetten en vezels verwerkt zijn.

2. De aanbevolen hoeveelheid op de verpakking is een richtlijn. Kijk daarom goed naar je hond:
Te mager –> Geef meer voeding
Te dik –> Geef minder voeding

3. Geef je jouw hond meer voeding omdat hij moet aankomen? Verdeel de voeding dan over de dag zodat het maag- en darmstelsel niet overbelast wordt.

4. Snel in gewicht aankomen is ongezond! Bouw het langzaam op.

5. Kieskeurige eters kennen we bij Tribal! Probeer de Tribal 80% worst eens. Deze houdbare worsten hebben een heerlijke geur (voor jouw hond 😉 ), zijn gezond en een complete voeding die bestaat uit 80% enkelvoudige eiwitbron. Dat betekent: of zalm, of kip, of lam, of… etc. Wellicht helpen deze worsten om je hond aan te laten komen.

Test Tribal voordelig uit met het Probeerpakket

Door een probeerpakket van Tribal te bestellen, kun je op een voordelige manier kennis maken met het volledige assortiment van Tribal Hondenvoeding. Het pakket bestaat uit een zak Tribal Fresh Pressed (1,5 of 2,5 kg), Tribal 80% worst en Tribal Rewards. Je kiest zelf de favoriete smaken van je hond uit. Alleen de worsten zijn hypoallergeen.

Bereken de juiste hoeveelheid Tribal Fresh Pressed voor jouw hond

Bereken hoeveel Tribal Fresh Pressed Senior jouw hond dagelijks nodig heeft met deze voedingswijzer.

De filosofie van Tribal Hondenvoeding

We creëren duurzame hondenvoeding rijk aan voedingstoffen, verantwoord gemaakt met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Anders dan de meeste traditionele hondenvoedingen die gemaakt zijn op extreem hoge temperaturen waardoor al het goeds van ingrediënten verloren gaat, gebruikt Tribal een andere productiewijze. Hierdoor blijven voedingsstoffen als proteine, vitaminen en mineralen in de voeding behouden. En dat is essentieel! Onze filosofie is om zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen te behouden, zodat jouw hond het beste dieet kan hebben en alle honden een dieet kunnen hebben waar ze recht op hebben.