Kun je een hond droge voeding geven NAAST rauw?

Tribal rauw

Het is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld, “Kun je droog voer mixen met rauw?” of “Hoe kun je rauwe voeding vervangen door droge voeding?” Wij geloven dat rauw voeren een geweldige optie is voor je hond, maar dat het niet bij iedere hond of eigenaar past. Als je achter de principes van rauw voeren staat en op zoek bent naar een gemakkelijk alternatief, dan zou versgeperste hondenvoeding een fijne optie kunnen zijn. Tribals’ geperste brok zit vol verse ingrediënten die op lage temperaturen zijn verwarmd waardoor ze minimaal bewerkt zijn. Je kunt het om deze reden prima voeren naast of in plaats van rauw voer.

 

Is rauw voeren de beste optie voor mijn hond?

Het voeren van rauwe voeding (op voorwaarde dat het correct wordt gedaan) is één van de meest natuurlijke manieren om je hond te voeren. Deze manier van voeren komt het dichtst in de buurt van het dieet van hun voorouders. De nadelen ervan zijn naast de kosten, een vriezer vol vlees, het onthouden om het vlees dagelijks daadwerkelijk te ontdooien, de onaangename luchtjes (jakkie) die ervan af komen en de moeite van het vervoeren van rauw voedsel. Rauw is qua voedingswaarde een geweldige manier om je hond te voeren, maar het gemak (of het gebrek daaraan) en de kosten kunnen het voor sommige mensen een onpraktische keuze maken.  

Wat is het verschil tussen droge hondenvoeding en versgeperste hondenvoeding?

Traditionele hondenbrokken kunnen een lagere voedingswaarde bevatten. Daarnaast wordt de brok minder goed door het lichaam opgenomen en verteerd vanwege de verwerkingsmethoden op zeer hoge temperatuur; de extrusietechnologie. Traditionele droge hondenvoeding gebruiken vaak vleesmeel. Dit is een sterk verwerkt, geconcentreerd vleespoeder, gekookt op hoge temperaturen. Voeding op basis van vlees wordt meestal minder snel verteerd dan vers vlees, maar zit boordevol eiwitten. Sommige droge voedingsmiddelen kunnen geweldig klinken omdat ze een hoog eiwitgehalte hebben, maar de verteerbaarheid van dit eiwit is lager. Hierdoor heeft de hond er minder baat bij dan je denkt.   Tribal gebruikt vers vlees en verse vis van kwaliteit die wij mensen ook zouden eten. Hierdoor weet je dus dat ze alleen de goede voedingstoffen binnenkrijgen. De koudgeperste kookmethode behoudt de voedingsstoffen van het vlees en kookt op lage temperaturen om het zo voedzaam mogelijk te houden. Het is algemeen bekend dat hoge temperaturen zowel voedingsstoffen en smaak kunnen beschadigen. Daarom wordt rauw voedsel gezien als de beste manier om honden te voeren. Koudgeperst is vergelijkbaar met het stomen van groenten. Een zeer eenvoudige en natuurlijke manier van koken, waarvan we weten dat voedingsstoffen erin blijven zitten. Meer informatie over het verschil van traditionele brokken en Tribal hondenvoeding.  

Moet ik een supplement toevoegen aan Tribal hondenvoeding?

Tribal biedt het gemak van droogvoer, maar met de voordelen van een natuurlijk vleesdieet. Ons recept is een compleet voer, dus supplementen zijn niet nodig voor een gezonde hond. De koudgeperste brok zit ook boordevol essentiële ingrediënten voor gewrichtsverzorging, waaronder de groenlipmossel, die veel voorkomt in Nieuw-Zeeland. Deze machtige weekdieren bieden een natuurlijk gewrichtshulpmiddel.  

Past Tribal Fresh Pressed bij een hond met een gevoelige maag?

Tribals’ hondenbrok maakt gebruik van verse ingrediënten die hypoallergeen zijn. Door het koudgeperst te verwerken zal de brok niet opzwellen in de maag, zoals de traditionele hondenbrok wel doet. In plaats daarvan breekt het langzaam af, waarbij de voedingstoffen langzaam vrijkomen. Tribal hondenvoeding is daardoor zacht voor de buik en zorgt voor een gemakkelijke en gezonde spijsvertering. De voedingswijzer van Tribal vind je hier. Rauw is een geweldige en hele natuurlijke manier om je hond te voeren; Tribals’ geperste brok geeft je een eenvoudige aanvulling of alternatief op rauw voeren, die zowel praktisch als lekker is. Probeer het eens!