VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is koudgeperste hondenvoeding? 

Koud persen van hondenvoeding is een techniek waarbij veel lagere temperaturen worden gebruikt dan bij traditionele methoden om hondenvoeding te maken. Je kunt het vergelijken met het stomen van je groenten, in plaats van ze te koken in water.

Vergelijkbaar met het stomen van groenten blijven meer voedingstoffen behouden. Koudgeperste hondenvoeding heeft dus meer voedingstoffen in vergelijking tot andere droge hondenvoedingen die op traditionele manieren met extreem hoge temperaturen en druk zijn geproduceerd.

Is Tribal Fresh Pressed dan rauw?

Nee. Koudgeperste hondenvoeding is gekookt op een methode die lager is dan traditionele methoden om droge hondenvoeding te maken.

Is koudgeperste hondenvoeding veilig?

 Ja. Koudgeperste hondenvoeding is een veilige, complete en voedingstofrijke manier om je hond te voeren. Al onze producten zijn gemaakt in overeenstemming met Europese regelgeving om ervoor te zorgen dat de recepten qua voedingswaarde compleet zijn en vrij van bactereien als E-coli en salmonella. De meeste producenten van huisdiervoeding verwerken bij extreem hoge temperaturen, waardoor ook waardevolle voedingstoffen vernietigd worden. We verwerken ons voer voor huisdieren bij de laagst mogelijke temperatuur om zoveel mogelijk voedingstoffen te behouden, terwijl we er toch voor zorgen dat ons voer veilig is en daarnaast gemakkelijk op te bergen en serveren.

Wat is vleesmeel?

Vleesmeel is een algemene term voor geconcentreerd vleespoeder dat specifiek wordt gebruikt in dierenvoeding. Het is aanwezig in de meeste droge hondenvoedingen, inclusief de ‘super premium’ en ‘hoog vleesgehalte’ voedingen. Het wordt vaak ‘gedroogd vlees’ genoemd. Vleesmeel komt in verschillende niveaus van kwaliteit. Toch wordt het altijd om extreem hoge temperaturen verwerkt, om zo aan de gezondheidsvoorschriften voor huisdiervoeding te voldoen. Deze hoge temperaturen verminderen de voedingswaarde van het vlees en verteerbaarheid van eiwitten. Tribal bevat geen vleesmeel.

Is Tribal 80% een compleet hondenvoer?

Ja, Tribal 80% houdbare worst gemaakt van vlees en vis is qua voedingswaarde compleet.

Kan ik Tribal 80% voeren naast Tribal Fresh Pressed brokken?
Ja, Tribals’ 80% houdbare worst gemaakt van vlees en vis kan dienen als volledige maaltijd en als voeding naast onze koudgeperste hondenvoeding. Beiden zijn qua voedingswaarde compleet.

Is de verwerkte vlees en vis in Tribal ethisch verantwoord?

 Het verse vlees en de verse vis verwerkt in Tribal zijn allemaal verantwoord of duurzaam geproduceerd. Hieronder lees je meer over de ingrediënten die worden gebruikt.

De kalkoenen hebben een overvloed aan natuurlijk licht gehad, dat hen aanmoedigt om zowel binnen als buiten natuurlijk gedrag te vertonen. De omgeving is verijkt met strobalen en speelgoed om in te pikken en om mee te spelen.

De verse zalm is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en kan ondersteunen in de ontwikkeling van een gezonde huid en vacht. Het is een uitstekende vorm van proteïne, hypoallergeen en zeer smakelijk voor honden. De verse zalm verwerkt in Tribal is duurzaam en afkomstige uit de noordoostelijke Atlantische Oceaan.

De blauwe wijting is enzymatisch gehydrolyseerd en een hoogwaardige eiwitvorm in kwaliteit die wij mensen ook eten. Blauwe wijting is een witte vissoort (vergelijkbaar met kabeljauw). De vis in Tribal is MSC-gecertificeerd en afkomstig uit Ierland. We gebruiken de volledige vis in plaats van bijproducten die meestal in voeding voor huisdieren wordt verwerkt. Gehydrolyseerde eiwitten worden in kleine stukjes afgebroken door de spijsverteringsenzymen (aminozuren, de bouwstenen van eiwitten), waardoor het bioactieve en antioxiderende eigenschappen krijgt. Dit ingrediënt heeft een positieve invloed op maag, gastro-intestinale problemen en honden met allergieën. Tribal maakt geen gebruik van chemische hydrolyse, wat een kunstmatige vorm is om gehydrolyseerde eiwitten te produceren met chemicaliën en hoge temperaturen.

Eieren zijn een fijne bron van goed verteerbare eiwitten, riboflavine, selenium en vetzuren. Ze zijn zeer smakelijk en een geweldige aanvulling voor honden die gevoelig zijn voor spijsverteringsproblemen.

 

Tribals’ gezonde gewrichtsmix van glucosamine, chondoitine en groenlipmossel beschermt het gewrichtskraakbeen, ondersteunt actieve mobiliteit en heeft een ontstekingsremmende werking. Groenlipmossel bevat zeer hoge concentraties Omega-3-vetzuren en een unieke combinatie van vetzuren die in geen enkel ander zee- of plantorganisme voorkomt.

Zoete aardappelen zijn graanvrij en zitten boordevol energie die langzaam wordt afgegeven. Zoete aardappelen zijn rijk aan vezels en een geweldige bron van vitamine A, C en B6. Dit ingredient is verwerkt in alle Fresh Pressed brokken.

Hebben jullie ook proefpakketjes?

 Binnenkort zijn proefpakketjes verkrijgbaar via onze website. We proberen hondeneigenaren echter altijd aan te moedigen om Tribal een aantal weken te proberen. Kleine proefpakketjes geven niet voldoende om de gunstige effecten van overschakelen op een gezond dieet te kunnen zien.

Waar kan ik Tribal producten kopen?

 Steeds meer dierenspeciaalzaken en webshops in Nederland nemen Tribal op in het assortiment. Je kunt de huidige winkels vinden in onze locatievinder. Mocht jouw verkooppunt van huisdiervoeding (nog) niet vermeldt staan, vraag er dan eens naar in deze dierenspeciaalzaak. Liever online bestellen? Dat kan ook in onze eigen webshop.

 

Ik wil Tribal ook graag opnemen in mijn assortiment. Hoe word ik dealer? 

Leuk! Neem voor meer informatie contact op met sales@iandipetsupplies.com of 085 001 3461